Weetjes en Tips

  • Voeten verdienen uw aandacht!
  • Luister naar uw voeten
  • Uw voeten wassen
  • Voorkom ingroeiende teennagels
  • Heeft u last van kloven?
  • Schoenen kopen
  • Verhelp eeltranden aan de hiel
  • Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels
  • Tips bij zweetvoeten & pitted keratolysis

Voeten verdienen uw aandacht!
Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips.

Luister naar uw voeten
Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen
Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.
Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.

Voorkom ingroeiende teennagels
Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening – meestal aan de grote teennagel – die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:
* Druk door slecht passende schoenen,
* Het verkeerd (te kort) knippen van nagels.
* Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.
* Voorkom problemen bij het nagels knippen.

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Heeft u last van kloven?
Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen.
Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:
* Laat de kloven verwijderen door de pedicure.
* Smeer dagelijks de kloven in met een vette “kloven” voetencrème of bepanthen.
* 1 x per week vijlen op een droge huid (1 richting op!)

Schoenen kopen
Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten namelijk een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en…..voetproblemen!

Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen! (en dat is wat anders als een maatje groter nemen als de schoen te smal is…)

Verhelp eeltranden aan de hiel
Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt, komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen, met een open hiel, loopt. Hierdoor ‘hangt’ de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel.
De “aanwas” van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn.
Voorkom daarna deze eeltrand door het dragen van goede schoenen! En blijf de hielen goed insmeren met een goede “vette” voeten kloven crème.

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels
Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60°.
Dure middeltjes helpen niet altijd. Probeer eerst het onderstaande uit:
* Druppel 2x daags azijn op de schimmelplek.
* 3x per week maximaal 5 minuten een lauw/warm voetenbadje met 1 eetlepel dode zeezout en een scheut azijn. Eventueel een sinaasappelschil voor de geur.

Verder kunt u Daktarin of Lamisil gebruiken, deze helpen vrijwel direct tegen de jeuk tussen de tenen. Maar ook 100% sea butter is het proberen waard.

Bij schimmel tussen uw tenen, denk erom dat u na het douchen goed tussen uw tenen afdroogt!

Voor mycose/schimmelnagels werkt de onderstaande combi goed.

Recept bij probleem nagels


HFL Solution Spray in combinatie met Dadi Oil is dé oplossing voor probleemnagels. 

Tussen de nagelplaat en het nagelbed zit weefsel dat het ‘bed epithelium’ wordt genoemd.
Dit weefsel is verantwoordelijk voor het begeleiden van de nagelplaat langs het nagelbed.
Als dit epithelium is uitgedroogd kan de nagelplaat niet goed aan het nagelbed hechten en wordt de begeleiding verstoort. Hierdoor scheurt de nagel open, dat nog meer uitdroging veroorzaakt. Vaak ziet u dit ook in geval van een schimmelnagel.

HFL Solution Spray is een gepatenteerde formule met het eerste product op de markt dat een grondstof uit de voedingsmiddelenindustrie bevat! Deze grondstof, Sodium Benzoate, staat erom bekend gisten en bacteriën aan te pakken. Daarnaast bevat de solution spray verzorgende bestanddelen, zoals D-Limonene om de huid te kalmeren en Panthenol als provitamine B5 voor de elasticiteit van de nagels.

HFL Solution Spray komt op de nagels en de omringende huid terecht door het gebruik van een spray. Hiermee wordt voorkomen dat er enige delen worden overgeslagen. Het product dringt door de nagelplaat en huid heen en komt zo bij de matrix van de nagel terecht. Daar ontstaan de nieuwe cellen van de nagel. De Solution Spray pakt daardoor in de gehele nagel de infectie aan.

Dadi Oil heeft het moleculaire vermogen om door de nagelplaat heen te dringen en zo het bed epithelium weer elastisch te maken. Dit is namelijk de hele sleutel tot succes van de nagel. De olie trekt ook snel de huid binnen wat de druk van de nagelplaat vermindert en daardoor kan de nagelplaat beter bewegen. Dadi Oil zorgt er tevens voor dat de tunnels in de nagel open blijven waardoor het beter de Solution Spray en Dadi’ Oil opneemt. Zo pakt de Solution Spray de infectie aan en de Dadi Oil maakt de nagel weer compact. Als de nagelplaat en het huidweefsel eromheen vol zit met olie, neemt de kans dat nieuwe micro-organismen er gaan huishouden ook drastisch af. Schimmels en bacteriën zijn namelijk opportunistische pathogenen. Je kunt de Dadi Oil dus ook voor trauma nagel, of andere nagelafwijkingen gebruiken.

Gebruik:

‘s Ochtends en ‘s avonds de aangedane teennagel(s) sprayen met de solution spray. Daarna de Dadi oil aanbrengen d.m.v. een druppel aan de bovenkant van de teennagel te doen en deze inmasseren op en rond de nagel.

Daarnaast bevat de solution spray verzorgende bestanddelen, zoals D-Limonene om de huid te kalmeren en Panthenol als provitamine B5 voor de elasticiteit van de nagels.

Recept bij zweetvoeten en pitted keratolysis